top of page

טיפול בעור

קמטים הם סימן טבעי של ההזדקנות, אך הם יכולים להופיע גם בגיל צעיר יותר, עקב תנועות פנים חוזרות ונשנות, כגון חיוך, צחוק, או כעס. התכווצויות אלו של השרירים בפנים גורמות לתלמים קבועים בעור, במיוחד סביב העיניים והפה, בין הגבות ואזור המצח. הקמטים יכולים להקנות מראה של עייפות, כעס או עצב. באמצעות טיפולים לא פולשניים מתקדמים אפשר להעלים את הקמטים וכטיפול מונע אף להבטיח פנים רעננות לאורך זמן עוד לפני שהקמטים נעשים בולטים. ד"ר לוטן תומכת בגישת "השלבים" בטיפול. "חשוב להתחיל בטיפול קטן יחסית," היא אומרת. "אם מרוצים מהתוצאה, אפשר להוסיף עוד בשלב מאוחר יותר".  

טיפול בקמטים באמצעות בוטוקס

בוטוקס הוא טיפול אנטי אייג'ינג פופולרי מכיוון שהוא מינימלי פולשני, בעל זמן החלמה קצר ומייצר תוצאות ניכרות. הוא גם יחסית זול בהשוואה לטיפולי אנטי אייג'ינג אחרים כגון ניתוח.

כיצד עובד הטיפול בבוטוקס?

מרבית מהקמטים שאנחנו מבחינים בהם מוגדרים כקמטים דינמיים או קמטי הבעה. מדובר בקמטים שנוצרו כתוצאה מהפעלה חוזרת של שרירים שונים בפנים כגון קמטים בצידי העיניים, במצח, בין הגבות ועוד. הבוטוקס מרפה את השרירים הגורמים לקמטים ובכך מחליק את העור. למעשה, הבוטוקס המוזרק לאזורים הללו מחליש את השרירים באופן זמני וכך אפשר ניתן להשיג שיפור ניכר במראה הקמטים.


הזרקת בוטוקס (בוטוליניום טוקסין בשמו המדעי) היא תהליך קצר שנמשך כמה דקות בלבד ואינו דורש הכנה מיוחדת מצד המטופל. לאחר מספר ימים מההזרקה יהיה אפשר להבחין בהשפעה והאפקט מורגש במשך כמה חודשים. לאחר מכן יש לחזור על הטיפול או לפנות לאמצעים אחרים. "אם רואים שהוזרק בוטוקס, הטיפול שנעשה לא מספיק טוב", אומרת ד"ר לוטן, "אחרי התערבות, המטופלים צריכים להראות טוב יותר, אבל לא שיראו מה בוצע".

באיזה אזורים מטפלים 

בוטוקס משמש להחלקה של קמטים בדרך כלל בשליש העליון של הפנים, לרוב לטיפול בקמטי זעיפה בין הגבות, צידי העיניים והמצח. הזרקה לשלושת האזורים יוצרת מראה טבעי וחלק, מרימה את החלק החיצוני של הגבה ו"פותחת" את העין, לקבלת מראה צעיר ורענן. 
שימושים נוספים לבוטוקס, מלבד טיפול בקמטים, הינם טיפול ב"עור תפוז" בסנטר, הזעת יתר בכפות הידיים או בתי השחי, כאבי ראש, חריקת שיניים ועוד.

בוטוקס - רק אצל מומחים 

טיפול בבוטוקס הוא הליך רפואי הדורש מיומנות וניסיון רב. המטפל חייב להבין היטב את המבנה האנטומי של הפנים, וכיצד פועלים השרירים השונים בפנים. כמו כן, הוא צריך להיות מסוגל להתאים את הטיפול באופן אישי לכל מטופל ומטופלת. ד"ר לוטן שהיא כירורגית פלסטית בכירה מדגישה: "בעזרת הידע והניסיון שלי אני מתאימה את הטיפול באופן אישי לכל מטופל ומטופלת, עד שנגיע לתוצאה הטובה ביותר".

מילוי פנים

מילוי פנים

מילוי פנים הוא טיפול אסתטי לא פולשני, שבו מוזרק חומר מילוי לפנים על מנת להפחית את הופעת הקמטים, הקפלים והשקעים, ולהחזיר לפנים נפח ואלסטיות. טיפולי מילוי מתאימים לגברים ולנשים בכל גיל, המעוניינים לשפר את מראה פניהם ולהיראות צעירים ורעננים יותר.
חומרי המילוי הנפוצים ביותר הם חומצה היאלורונית ושומן עצמי. בחירת חומר המילוי המתאים תלויה בגורמים שונים, כגון סוג העור, גיל המטופל ואיזור הטיפול.

טיפול באמצעות חומצה היאלורונית

חומצה היאלורונית היא חומר טבעי המצוי בעור שלנו ואחראי על שמירת לחות העור וגמישותו. עם הגיל, ייצור החומצה ההיאלורונית פוחת, דבר המוביל להופעת קמטים ועור יבש. באמצעות הזרקת חומצה באזורי מפתח ניתן למלא את נפח הפנים ולייצר הרמה, ולהשיב להם מראה רענן וטבעי. 
אזורי הזרקה נפוצים הינם שקעי עיניים, שפתיים, עצמות לחיים, רקות וקפלים נזו - לביאלים (קמטים בין האף לפה). התוצאות נראות למשך כמה חודשים עד שנה. כדי להימנע מסיבוכים חשוב לא לקחת סיכון עם חומרים שאינם מאושרים על ידי ה-FDA בתנאים לא בטוחים ובמחירים נמוכים.

טיפול בצלקות

טיפולים לא ניתוחיים

טיפולים לא ניתוחיים הם דרך מצוינת לשפר את מראה הצלקת מבלי לעבור ניתוח. אפשרויות טיפול נפוצות כוללות:

מילוי הצלקת בחומר מילוי - זהו טיפול פשוט ומהיר: החומר הממלא עוזר להעלים את השקע של הצלקת וליישר את משטח העור.

זריקות סטרואידים - סטרואידים יכולים להפחית את הדלקת והנפח של הצלקת.

טיפול בלייזר - טיפול בלייזר יכול להפחית את הגוון והנפח של הצלקת.

טיפולים ניתוחיים

טיפולים ניתוחיים יכולים להסיר צלקות פתולוגיות, אך הם דורשים התאוששות ממושכת יותר. אפשרויות טיפול נפוצות כוללות:

כריתת הצלקת ותפירה מחדש - זוהי השיטה הניתוחית הנפוצה ביותר. הצלקת נחתכת ומוסרת, ואז העור נתפר מחדש.

שחזור העור - במקרים של צלקות גדולות או מורכבות, ייתכן שיהיה צורך בניתוח שחזור כדי להחזיר את צורת העור.

לאחר הטיפול בצלקת, חשוב לשמור עליה מפני חשיפה לשמש. קרינה אולטרה סגולה יכולה לגרום לפיגמנטציה בצלקת. ניתן גם להשתמש ביריעות סיליקון לכיסוי הצלקת. יריעות הסיליקון עוזרות להפחית את הדלקת והבצקת בצלקת, ויכולות לעזור לשפר את מראה הצלקת. 

הסרת נגעים

מהם נגעי עור?

נגעי עור הם צברי תאים של העור, שיכולים להיווצר ממגוון סיבות. רוב נגעי העור הם שפירים, כלומר אינם מסוכנים. עם זאת, חלקם עשויים להיות ממאירים, כלומר עלולים להתפתח לסרטן עור.

ישנם סוגים רבים של נגעי עור, כולל:

  • נקודות חן ושומות: נקודות שפירות כהות או בהירות על פני העור, הנגרמות על ידי הצטברות של תאים פיגמנטים.

  • תגים: גידולים קטנים, בולטים מעל פני העור.

  • גידולים עוריים: גידולים ממאירים המופיעים על פני העור.

  • ציסטות חלב: ציסטות תת עוריות שפירות, מלאות בנוזל, הנוצרות בבלוטות החלב.

  • ליפומות: גידולים שפירים, תת עוריים, רכים, המכילים שומן.

הטיפול בנגעי עור

לרוב מדובר בנגעים שפירים והסיבה להסרתם היא קוסמטית. במקרים מסוימים, נגעים עוריים עלולים לגרום לאי נוחות או כאב. במקרים אלו, ניתן להסירם על מנת להקל על התסמינים. מיעוט הנגעים ידרשו ביופסיה כדי לשלול ממצאים סרטניים. ישנן מספר שיטות להסרת נגעי עור. השיטה הנפוצה ביותר הינה כריתה - בחדר הניתוח מסירים בהליך כירורגי את הנגע. הנגע הנכרת נשלח לבדיקה פתולוגית לצורך אבחון והמשך טיפול. בכל מקרה, יש לבחור את שיטת הכריתה הטובה ביותר אשר מצד אחד תשאיר סימן מינימלי ומצד שני תאפשר טיפול רפואי מיטבי.

ד״ר עדי לוטן
רח' לסקוב 10 כניסה ג, רעננה
וואטסאפ 055.566.6520

צרו קשר לתיאום פגישת ייעוץ:

bottom of page